DORUČAK S HRVATSKIH FARMI

08. 3. 2017.

“Doručak s hrvatskih farmi” manifestacija je koja je 7. ožujka 2017. održana u studentskom restoranu u Osijeku. Na stolovima su se našli tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi specifični za Osječko-baranjsku županiju.

Doručak je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je potrošače pozvao na kupnju domaćih proizvoda jer su kvalitetni i zdravstveno ispravni te se tako pomaže očuvanju radnih mjesta.

Na stolovima su se našli i proizvodi sa područja LAG-a Karašica poput suhomesnatih proizvoda, sira, meda, eko sokova, voća i povrća.
Proizvođače sa područja LAG-a Karašica na manifestaciji su podržali i predsjednik LAG-a Krešimir Žagar, potpredsjednici Ljerka Vučković i Leon Žulj, voditelj Ivan Vrbanić i većina općinskih načelnika sa područja LAG-a.

Svi proizvodi posluženi za doručak nosili su crvenu oznaku Hrvatske poljoprivredne agencije. Ministar Tomislav Tolušić rekao je kako crvena oznaka znači da su proizvodi sto posto hrvatski, sto posto zdravstveno ispravni te proizvodi iznimne kvalitete. Također, kupovinom hrvatskih proizvoda izravno pomažemo domaću poljoprivredu i gospodarstvo. “Kao ministar hrvatske poljoprivrede činit ću sve da promoviram i potpomažem hrvatsku proizvodnju i poljoprivredu. Dovoljno je da se okrenete oko sebe da vidite koliko to proizvođači spremno prihvaćaju, ima definitivno puno zainteresiranih. Trebamo ovo sve više i više promovirati, probuditi svijest i kod naših kupaca da kupovinom hrvatskoga kupuju najkvalitetnije, ali i pomažu sami sebi, svojoj državi i ostavljaju radna mjesta u Hrvatskoj, a ne u Njemačkoj, Irskoj ili Austriji. Naša je hrana najkvalitetnija na svijetu, pogotovo ova slavonska u Osječko-baranjskoj županiji. Ja sam naravno deklarirani lokalpatriot i uvijek mogu biti pomalo subjektivan u svemu tome, ali činjenica je da putujem svugdje i kušao sam svakakvu hranu, no ova hrvatska je najbolja i najukusnija”, zaključio je ministar Tolušić.