ĐURĐICA ČALJKUŠIĆ – UVIJEK SPREMNA POMOĆI POTREBITIMA

03. 2. 2020.

Na projektu „Učim radim pomažem Slavoniji“ iz programa „Zaželi“ čiji je korisnik LAG Karašica jedna od 50 zaposlenica je i Đurđica Čaljkušić iz Donjeg Miholjca. Đurđici nedostaje još četiri godine radnog staža do mirovine i to je bio jedan od razloga zbog kojeg se odlučila za ovaj posao. Na dosadašnjem poslu bila je u svakodnevnom kontaktu s ljudima, tako da joj posao koji obavlja kao žena za pomoć u kući ne predstavlja problem jer je naviknuta na rad s ljudima, skrb i pomoć starijim osobama.

Kao i ostale zaposlenice Đurđica skrbi o pet korisnika. Oni su uglavnom samci, teško pokretljivi stoga im je odlazak u trgovinu ili ljekarnu velik problem, a održavanje kuće i dvorišta gotovo nemoguće. Iz tih razloga vrlo su sretni i zadovoljni sa uslugama koje dobivaju kroz projekt „Zaželi“, a u čemu im je Đurđica „desna ruka“. Za nju je to, kako sama kaže, spoj ugodnog s korisnim, jer se puta dogodi da je to posao bez radnog vremena. Korisnici koje Đurđica obilazi, nerijetko trebaju pomoć poslije podne i vikendom, a ona je uvijek spremna pružiti im potrebnu skrb.

Đurđicina obitelj živi u inozemstvu, te se ona, za ovih godinu dana koliko radi na projektu, povezala sa svojim korisnicima i vrlo rado obavlja sve svoje zadatke, stječe nova znanja i iskustva, dajući sve od sebe kroz ovako human posao.

Redovitim mjesečnim primanjima može sebi pružiti život dostojan čovjeka, te pristojnu materijalnu sigurnost za vrijeme trajanja projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost LAG-a Karašica.