LAG-U PODRŠKA NACIONALNE ZAKLADE

05. 5. 2014.

aLokalna akcijska grupa Karašica primila je obavijest o odobrenju jednokratne beskamatne podrške povratnih sredstava u iznosu od 200.000,00 kuna za provedbu Mjere 202 – Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja na rok od 12 mjeseci od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

LAG Karašica javila se na natječaj Nacionalne zaklade kojim se odobravaju sredstva za predfinanciranje putem programa za uspostavu Razvojne suradnje kroz jednokratne podrške za predfinanciranje u okviru Programa Europa plus u 2014. godini.

Ovim sredstvima predfinancirat će se aktivnosti LAG-a Karašica koje će se intenzivirati u slijedeća dva mjeseca. O konkretnim aktivnostima LAG će odlučiti u slijedećim danima nakon uplate sredstava, ali će ona biti usmjerena na prihvatljiva ulaganja iz Mjere 202 IPARD programa i to za „Stjecanje vještina, animiranje stanovnika LAG područja“ i na „Provedbu Lokalne strategije ruralnog razvoja“.

Potpisivanje Ugovora sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva obavit će se u srijedu, 07. svibnja 2014. godine u Zagrebu.