LOKALNI PROIZVOĐAČI USKORO ZAJEDNO NA TRŽIŠTE

13. 2. 2018.

U ponedjeljak, 12. veljače 2018. vodine u Društvenim domu u Marjančacima, Udruga za kreativni razvoj “Slap” i Lokalna akcijska grupa “Karašica” predstavili su projekt “Cluster of Innovative Zero-km Agrofood Marketplaces for growth-CAMARG”. Cilj projekta je udružiti lokalne proizvođače hrane koji bi uz pomoć “web platforme” zajedno ponudili svoje kvalitetne domaće proizvode lokalnom tržištu te ih krajnje isporučili do vrata kupca.

Predstavljanju projekta odazvalo se dvadestak proizvođača koji su mahom i članovi LAG-a Karašica, te su pokazali velik interes za ovakav vid udruživanja i zajedničkog izlaska na tržište.
Uz to su zainteresiranim proizvođaćima predstavljene i mjere iz LRS LAG-a Karašica za razdoblje 2014.-2020., te natječaji koji se uskoro očekuju.
U ime LAG-a Karašica skup je pozdravio potpredsjednik Dalibor Vidaković, a u ime domaćina predsjednica Mjesnog odbora Marjančaci Pamela Kokić.
Projekt i mjere su predstavili Sonja Vuković i Nika Šiprak Wendling iz SLAP-a, te Ivana Bagarić i Ivan Vrbanic iz LAG-a Karašica.