NOVI IPARD NATJEČAJI ZA MJERE 101 I 103

14. 3. 2014.

zitoLAG Karašica obavještava sve potencijalne korisnike da će, novi natječaji za mjere IPARD programa raspisat će se u slijedećim terminima:

Mjera 101: 4. travnja – 18. travnja
Mjera 103: 24. ožujka – 7. travnja

Iako je u tijeku finalizacija novog Programa ruralnog razvoja, čija bi provedba trebala krenuti u drugoj polovici ove godine, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odlučili su se za raspisivanje još jednog IPARD natječaja.

Budući su na prošlogodišnji poziv za dostavu projektnih prijedloga pristigli brojni projekti kompatibilni s IPARD pravilima, očekuje se velik interes potencijalnih korisnika.

Važno je naglasiti kako će se svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirati iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD).

Svi kriteriji provedbe, korisnici, prihvatljiva ulaganja ostaju isti kao i do sada. Jedine izmjene su u smanjenoj mogućnosti dopune dokumentacije, sve s ciljem ubrzanja obrade prijava.

Novi pravilnik će biti objavljen u tjednu između 17. i 21. ožujka, a moći će se preuzeti na stranicama Agencije za plaćanja www.apprrr.hr.