ODRŽANA 8. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA LAG-A KARAŠICA

12. 9. 2018.

Upravni odbor Lokalne akcijske grupe Karašica održao je u utorak, 11. rujna 2018. godine u Petrijevcima svoju 8. sjednicu na kojoj su doneseni važni Pravilnici za daljnji rad LAG-a Karašica.

Kako je ovo prva sjednica pod predsjedanjem novog predsjednika Dalibora Vidakovića i dijela novih članova Upravnog odbora pod prvog točkom dnevnog reda svi djelatnici LAG-a su informirali članove Upravnog odbora o poslovima na kojima rade u LAG-u. Za naglasiti je da su na ovoj sjednici Upravnog odbora jednoglasno usvojeni slijedeći pravilnici: Pravilnik o provedbi postupka jednostavne nabave, Pravilnik o radu, Pravilnik o korištenju službenih mobilnih telefona te Pravilnik o korištenju službenih automobila.

Članovi Upravnog odbora upoznati su i sa zadacima koji predstoje vezano za izmjenu postojeće Lokalne razvojne strategije LAG-a Karašica za razdoblje 2014.-2020. kao i sa planom raspisivanja natječaja iz podmjere 19.2. Provedba operacija unutar CLLD strategije iz Programa ruralnog razvoja te je donesena Odluka o pokretanju izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a Karašica 2014.-2020. godine.

Zbog primjene novog Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka Ivana Bagarić, savjetnica za ruralni razvoj i EU fondove u LAG-u Karašica imenovana je za službenika za zaštitu osobnih podataka. Na kraju sjednice Upravnog odbora usvojeno je i Izvješće o provedbi projekta LAG-a Karašica te je isto pohvaljeno, a važno je istaknuti kako LAG Karašica trenutno ima u provedbi projekte vrijednosti više od 28.000.000,00 kuna.