Održana info radionica za mlade poduzetnike i poljoprivrednike

01. 9. 2015.

U organizaciji EDIC-a Osijek i LAG-a Karašica, u petak, 28. kolovoza 2015. u Našicama je održana informativna radionica namijenjena mladim poduzetnicima i poljoprivrednicima o prilikama i mogućnostima iz EU fondova i programa.

Cilj radionice bio je mladima, ali i svima koji imaju poslovnu ideju ili tek razmišljaju o pokretanju vlastitog posla, te ostalim zainteresiranim građanima i lokalnim dionicima, predstaviti neke od mogućnosti za razvoj poduzetništva i poljoprivrednih gospodarstava koje se pružaju iz EU fondova, programa usavršavanja i kroz mreže potpore.

Radionicu je otvorio predsjednik LAG-a Karašica i gradonačelnik Grada Našica g. Krešimir Žagar, te voditelj LAG-a g. Ivan Vrbanić. U sklopu programa info radionice, Slavko Tušek iz Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje predstavio je mogućnosti ostvarivanja potpora za mlade poduzetnike i poljoprivrednike u okviru mjera Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020., a bilo je riječi i o drugim izvorima financiranja projekata iz EU i nacionalnih izvora financiranja.

O vlastitom iskustvu u ostvarenju potpore za razvoj poslovanja govorio je mladi poduzetnik, Ante Vekić, Modra nit d.o.o.
Program Erasmus za poduzetnike početnike i usluge Europske poduzetničke mreže predstavila je Ivona Mrva iz Tere Tehnopolis d.o.o. za promicanje novih tehnologija, inovacija i poduzetništva.