ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA LAG-A KARAŠICA

11. 11. 2016.

U četvrtak, 10. studenog 2016. u Petrijevcima je održana sjednica Upravnog i Nadzornog odbora LAG-a Karašica. Članovi oba odbora upoznati su sa dobivenom Odlukom o privremenom odabiru LAG-a kojom je LAG ostvario potporu od 11.2 mil. kuna za provedbu podmjera 19.2., 19.3. i 19.4. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Svi članovi odbora izrazili su zadovoljstvo ovakvom Odlukom te činjenicom da će LAG uskoro dobiti mogućnost raspisivanja natječaja za odabrane mjere i svoje Lokalne razvojne strategije kako bi odobrena sredstva bila uložena u razvoj poljoprivrede i ruralnog prostora LAG-a. Donesena je i privremena odluka da će prvi natječaji koje LAG bude otvorio nakon dobivanja Konačne odluke biti za podmjeru 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i podmjeru 8.5. Potpora za ulaganje u poboljšanje otpornosti okolišne vrijednosti šumskih ekosustava, tip operacije 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture. LAG Karašica je prihvatio Odluku o privremenom odabiru pa se očekuje da bi ovi natječaji mogli biti otvoreni već početkom iduće godine.

Na sjednici je donesena i Odluka o primanju novog člana i to Udruge učenika, mladih i učenika s teškoćama „Prijateljstvo“ iz Feričanca te Odluka o visini članarine za 2017. godinu čiji iznos se nije mijenjao i ostaje, za jedinice lokalne samouprave 2,00 kune po stanovniku, a za sve ostale članove 50,00 kuna godišnje.

Članovi oba odbora LAG-a još su raspravljali i o načinu provedbe natječaja koje će raspisivati LAG, a koji predlaže Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoje, te o mjerama i natječajima koji su trenutno otvoreni iz PRR.