Održana završna konferencija projekta „Bottom-up“

22. 2. 2016.

Nakon godinu dana provedbe, završen je EU projekt “Bottom-up”. Tom prigodom, u petak 19. veljače 2016. godine , u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, održana je završna konferencija projekta koji se realizirao iz Instrumenata pretpristupne pomoći u okviru Poziva na dostavu projektnih prijava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“ iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013.

Projekt Bottom-up prijavila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije s partnerima: LAG-om Papuk iz Orahovice, LAG-om Marinianis iz Slatine, LAG-om Karašica iz Valpova te Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje.
Završnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici prijavitelja projekta, predstavnici partnerskih institucija u projektu te brojni drugi uvaženi gosti.

U uvodnom dijelu prisutne su pozdravili vd ravnatelja Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, gradonačelnik Našica Krešimir Žagar koji je ujedno i predsjednik LAG-a Karašica te član Uprave Regionalne agencije Slavonije i Baranje Krešimir Klobučar.
Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta čiji cilj je bio poticanje zapošljavanja u Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji i to kroz edukaciju mladih visokoobrazovanih osoba za specifična znanja i vještine potrebne na tržištu rada te kroz osnaživanje LAG-ova za bolje povlačenje sredstava iz EU.

– Ovaj projekt je zanimljiv po tome što smo na samom početku provedbe projekta zaposlili pet visokoobrazovanih osoba. Svaka partnerska institucija je zaposlila po jednu osobu, gdje su imale priliku ostati godinu dana te steći praktično iskustvo i nova znanja. – rekla je voditeljica projekta Željka Andrić.

U sklopu projekta su LAG-ovi, koji su partneri na projektu, opremljeni tehničkom opremom potrebnom za rad, ukupno 28 mladih visokoobrazovanih osoba je završilo edukaciju za pisanje i provedbu projekata u trajanju od 162 sata za koje su im svečano dodijeljene svjedodžbe. 45 članova LAG-ova je educirano o načinu izrade, pripreme i prijave projekata, a 34 osobe s ruralnih područja naše županije informirane su o mogućnostima koje se za njih nude iz fondova Europske unije.