POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA UČIM, RADIM, POMAŽEM SLAVONIJI III.

01. 9. 2022.

U srijedu, 31. kolovoza 2022. godine u Valpovu je održana početna konferencija projekta „Učim, radim, pomažem Slavoniji III.“ financiranog iz Poziva ZAŽELI – program zapošljavanja žena – faza III.

Projektom će od 1. rujna ove godine do konca veljače iduće 30 teže zapošljivih žena biti zaposleno na poslovima pomoći u kući i svaka od njih će skrbiti za šest korisnika tj. osoba starijih od 65 godina i osoba u nepovoljnom položaju. Od 30 žena odabranih za rad na ovom projektu sve su pripadnice neke od ranjivih skupina koje su obuhvaćene projektom i to žene starije od 50 godina i žene koje su osobe sa invaliditetom. S obzirom da je ovo prvi projekt iz Poziva ZAŽELI – faza III. na cijelom području LAG-a Karašica vladao je veliki interes nezaposlenih žena koje su željele raditi na projektu, a ogroman je i interes krajnjih korisnika koji svakodnevno potražuju pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova, ali možda najviše očekujući da ih netko svakodnevno posjeti u njihovim domovima kao bi umanjili njihovu socijalnu isključenost iz lokane zajednice i kako bi se osjećali prihvaćenima te na taj način spriječili njihovu institucionalizaciju odnosno smještaj u nekih od domova za starije i nemoćne osobe jer više nisu, u potpunosti, u mogućnosti se brinuti o sebi i kućanstvu. 

Projekt su predstavili voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić i koordinatori Marina Jelić i Goran Banjan, a o značenju projekta za starije osobe i osobe u potrebi govorila je Janja Oklopčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Valpovo koji je uz Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područnu službu u Osijeku i obvezni partner na projektu.

Vrijednost projekta je 1,48 mil. HRK i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020..

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost LAG-a Karašica.