POZITIVNI UČINCI PROJEKTA ZEŽELI

08. 8. 2019.

Prošlo je više od devet mjeseci kako se na području LAG Karašica provodi projekt „UČIM, RADIM, POMAŽEM SLAVONIJI!“ financiran iz programa Zaželi – program zapošljavanja žena.

Redovitim obilaskom terena, od strane naših kontrolora, svakodnevno nailazimo na pozitivne primjere, a ovim putem ističemo primjer suradnje između naše zaposlenice Snježane Kusturić i jednog od njenih pet korisnika o kojima svakodnevno skrbi.

Gospodin Zdenko ne može skriti zadovoljstvo zbog svega što je dobio kroz provedbu našeg projekta, jer nikada ranije nije koristio ovakvu niti sličnu vrstu pomoći i sad je neizmjerno sretan i zadovoljan. Teška životna situacija u kojoj se našao ostavši sam, bez obitelji, izgubio je volju i vjeru u život, no Snježana, koju poznaje od ranije, je sve to promijenila i sada zajedno uživaju obavljajući svakodnevne poslove.

Kako za gospodina Vujnovca tako je i za Snježanu ovaj projekt od velikog značenja jer je dobila priliku za stjecanjem novih znanja i vještina, a siguran dvogodišnji posao osigurao joj je i materijalnu egzistenciju i sigurnost.

Osim usluga dostave namirnica i čišćenja stambenog prostora, možda najvažnije za gospodina Zdenka su druženje i ugodni razgovori koji ovom samcu upotpunjuju svakodnevicu. Ovih ljetnih dana Snježana i Zdenko zajedno uređuju kuću, obavljaju ličilačke radove i rade veliko spremanje za „kirvaj“.

Zatekli smo ih u dobrom raspoloženju, sa osmijehom na licu i u razgovoru nakon „napornog“ posla, ima i dovoljno vremena da se u miru popije kava. Također se dogovaraju poslovi koji će se obavljati sutra i idućih nekoliko dana.

Ovakvih pozitivnih primjera na području LAG-a Karašica je mnoštvo, svaka od 50 zaposlenica i 250 korisnika imaju svoju priču i životnu sudbinu koja se provedbom ovog projekta nastoji poboljšati i okrenuti na ono pozitivno, na bolje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost LAG-a Karašica.