POZIV NA INFORMATIVNU RADIONICU

25. 8. 2015.

„Prilike i mogućnosti za mlade poduzetnike i poljoprivrednike iz fondova i programa EU“
Gradska vijećnica, Trg dr. Franje Tuđmana 7, Našice
28. kolovoza 2015. u 11 sati

Informacijski centar Europe Direct Osijek, koji djeluje u sklopu Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, i LAG Karašica pozivaju Vas na informativnu radionicu pod nazivom „Prilike i mogućnosti za mlade poduzetnike i poljoprivrednike iz fondova i programa EU“. Informativna radionica namijenjena je mladim poduzetnicima i poljoprivrednicima, svima onima koji imaju poslovnu ideju ili tek razmišljaju o pokretanju vlastitog posla, kao i svim ostalim zainteresiranim građanima i lokalnim dionicima.

Cilj je ove informativne radionice sudionicima predstaviti samo neke od brojnih mogućnosti za razvoj poduzetništva i poljoprivrednih gospodarstava koje se pružaju iz EU fondova, programa usavršavanja i kroz mreže potpore, pa će tako biti obuhvaćene sljedeće teme:

Potpore za realizaciju poslovnih ideja i poduzetničke djelatnosti iz EU fondova i drugih izvora financiranja – bespovratna sredstva za mlade poduzetnike i poljoprivrednike u okviru mjera Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., kao i druge mogućnosti iz EU i nacionalnih izvora financiranja.

Program Erasmus za poduzetnike početnike – prekogranični program razmjene koji pruža novim ili potencijalnim poduzetnicima priliku da usavrše svoja znanja za vlastito poslovanje kod iskusnijih poduzetnika u zemljama EU. U program se mogu uključiti i iskusni i uspješni poduzetnici koji novom poduzetniku pomažu steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke.

Europska poduzetnička mreža – nastala je kao inicijativa Europske komisije za pružanje potpore malim i srednjim poduzetnicima u stvaranju preduvjeta za širenje poslovanja na europskom tržištu, plasiranje vlastitog proizvoda/usluge ili transfer tehnologije iz inozemstva. Temelji se na konceptu „sve usluge na jednom mjestu“ i poduzetnicima je dostupna bez naknade.

U okviru programa info radionice bit će prezentiran i primjer dobre prakse mladog poduzetnika koji je dobio sredstva za razvoj poslovanja.
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na informativnoj radionici, molimo da svoje sudjelovanje potvrdite putem e-maila: edic-osijek@obz.hr ili na telefon 031/221-839 do četvrtka, 27.8.2015.

Program Našice

Veselimo se Vašem dolasku!