PROJEKT BOTTOM-UP: ODRŽANA INFORMATIVNA RADIONICA

22. 7. 2015.

Slika1

Dana 21. srpnja 2015. godine u prostorijama Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje održana je Info radionica u sklopu projekta Bottom – up. Nositelj projekta je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a partneri su LAG Papuk, LAG Marinianis, LAG Karašica te Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje.

Na radionici su predstavljene edukacije za visokoobrazovane nezaposlene mlade osobe s područja Osječko-baranjske županije, koje će se odvijati tijekom kolovoza, rujna i listopada. Cilj projekta je kreiranjem ciljanih edukacijskih programa pomoći visokoobrazovanim dugotrajno nezaposlenim osobama iz Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije da unaprijede profesionalne vještine i razviju nove koje će im povećati zapošljivost. Povećati kompetentnost partnerskih lokalnih zajednica (članova LAG-a) za upravljanje projektnim ciklusom kako bi generirali lokalni razvoj.

slika2

Polaznici će kroz teorijski i praktični dio biti osposobljeni za provođenje lokalnih razvojnih strategija. Dugoročna svrha projekta je potaknuti zapošljavanje u Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji educiranjem visokoobrazovanih osoba za znanja i vještine tražene na tržištu rada, te osnaživanje LAG-ova za uspješnije povlačenje sredstava iz EU fondova.

Na Info radionici iz LAG-a Karašica sudjelovali su Ivan Vrbanić i Tajana Cvenić.