PROJEKT „ZAŽELI – OSTVARI U PETRIJEVCIMA“ ULAZI U DRUGU GODINU PROVEDBE

30. 7. 2019.

Projektom „Zaželi – ostvari u Petrijevcima“ koji se provodi već 13 mjeseci zadovoljni su i krajnji korisnici i zaposlene žene.

Jedna od 15 djelatnica projekta „Zaželi“ je i Kristina Klasić, samohrana majka iz Petrijevaca.

Kristina nam je ispričala kako je dosad obavljala različite poslove, ali oni su uglavnom bili po nekoliko mjeseci, a projekt „Zaželi“ osigurao joj je dvije godine stalnih primanja. Osim posla jako je zadovoljna jer joj je pružena prilika da završi osposobljavanje za njegovateljicu što će joj uvelike pomoći u pronalaženju novog posla nakon završetka projekta i kojim je postala konkurentnija na tržištu rada na kome e se naći nakon provedbe projekta. Kristina kaže da će joj znanje i iskustvo koje je stekla radeći na projektu itekako pomoći jer posao je zanimljiv i pruža dobar osjećaj pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kristina svakodnevno obilazi 4 korisnika, jedna od korisnica je i sedamdesetogodišnja Slava Gerber iz Petrijevaca koja živi sama, a Kristinina pomoć joj puno znači. Osim pomoći u kući, odlazaka u trgovinu ili ljekarnu pomaže joj i u obavljanju sezonskih poslova. Ovih dana se kupe šljive pa su zajedničkim snagama kroz šalu i razgovor lakše obavile ovaj posao, a poslije slijedi priprema za kuhanje pekmeza. Gospođa Slava jako je zadovoljna ovi projektom jer joj Kristinina pomoć olakšava svakodnevni život.

Projekt se provodi u okviru programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiran iz Europskog socijalnog fonda čiji je korisnik Općina Petrijevci, a partner na projektu je LAG Karašica.

Sadržaj ovog članak isključiva je odgovornost Općine Petrijevci.