PROMOCIJA TURIZMA U PREKOGRANIČNOM PODRUČJU

19. 12. 2013.

Predstavnici LAG-a Karašica sudjelovali su na radionici u okviru projekta Cross-marketing u prekograničnom području – CMAB (IPA Prekogranični program Mađarska – Hrvatska). Tema radionice je bila „Velika i mala događanja u turizmu“ – primjeri dobre prakse organizacije turističkih događanja u ruralnom području s osvrtom na modele financiranja i marketinga.

Predavač je bio dr.sc. Hrvoje Carić iz Instituta za turizam iz Zagreba koji je govorio o zanimljivim primjerima turističkih manifestacija koje svoje izvore crpe u kulturnom nasljeđu, tradicijskoj baštini, lokalnoj gastronomiji, prirodnim ljepotama i sl. Svi prikazani primjeri su vrlo inovativni i kao takvi primjenjivi na našem području. Cilj samog projekta je omogućiti širenje marketinških aktivnosti organizatorima turističkih događanja i manifestacija na lokalnom području, a u svrhu privlačenja više turista.

Događanja koja ne/posredno doprinose turizmu u lokalnoj zajednici temelje se na elementima uspješnosti koji se mjere kroz: kvalitetu, jedinstvenost, inovativnost, kontinuitete i vidljivost, čega često nedostaje u našoj zajednici prilikom organizacije manifestacija što će se izdavanjem određenih publikacija, zajedničkom promocijom i razmjenom iskustva sa mađarskom stranom, nastojati popraviti tijekom trajanja ovog projekta.
Projekt je vrijedan 218 tisuća Eura, vodeći partner je Sveučilište Pannon iz Nagykanize, a hrvatski partner je RRA Slavonije i Baranje d.o.o. Osijek.