Sajam “Okusi Hrvatske” i studiski posjet LAG-u Adrion

18. 8. 2014.

Članovi i volonteri LAG-a Karašica boravili su na studijskom posjetu LAG-u Adrion iz Makarske gdje su boravili na sajmu “OKUSI HRVATSKO” od petka 8.8.2014.g., do nedjelje 10.8.2014 na kojem su se predstavili sa “okusima” Slavonije, kulenom, rakijom, sirom, medom, likerima, kolačima, vinom i ostalim specijalitetima. Prvog dana sajma posjetio nas je i predsjednik Republike Ivo Josipović koji je pohvalio naš nastup i probao izložene proizvode, te se u kraćem razgovoru zadržao na štandovima LAG-a Karašica, te poslušao nastup tamburaša i članova KUDa N.Š. Zrinski Petrijevci koji su svoj glavni nastup imali u subotu gdje su na rivi u Baškoj Vodi pjesmom i plesom oduševili brojne turiste, a članovi LAG-a pripremali su za sve posjetitelje slavonski čobanac čijih je 500-njak porcija podjeljeno u rekordnom roku.

Nakon nastupa na sajmu članovi LAG-a Karašica nastavili su sa službenim djelom te su se tako sastali sa načelnicima općina Baška Voda, Tučepi i Gradac sa kojima je razgovarano o potencijalima Slavonije i Makarske rivijere, te o mogućim oblicima suradnje i na povezivanju proizvođača iz Slavonije i potrošača na Mararskoj rivijeri, prvenstveno turista putem ugostitelja. Svi ovi razgovori i poznanstva uspostavljeni su zahvaljujuči voditeljici LAGa Adrion Dragici Roščić na čiji poziv smo i boravili u Baškoj Vodi i na području LAGa Adrion.

Naravno dogovoren je i uzvratni posjet, pa tako članove LAG-a Adrion već ove jesni očekujemo na području LAG-a Karašica. Posjetili smo i najvažnije turističke destinacije Makarske rivijere kao i Svetište Majke Božije Lourdske Vepric nedaleko od Makarske. Najiskrenije zahvaljujemo Općini Baška Voda koja nam je ustupila smještaj u mjestu Bast u podnožju Biokova.