SASTANAK PARTNERA I SURADNIKA U PROJEKTU „THE HERA NET“

14. 2. 2013.

Voditelj LAG-a sudjelovao je radnom sastanku partnera i suradnika na projektu „THE HERA NET – mreža visoko obrazovanih ruralnih animatora” koji je održan 13. veljače na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Projekt se financira iz IPA programa Europske unije, komponenta IPA IV – razvoj ljudskih potencijala, vrijednost projekta je 172.096,03 EUR-a, s udjelom bespovratnih EU sredstava od 132.380,03 EUR-a, a provodi se na području tri županije: Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska.

Na sastanku su prezentirane odrađene aktivnosti u I. kvartalu provedbe te se dogovorene aktivnosti koje će uslijediti u II. kvartalu od kojih su najznačajnije početak provedbe edukacije za ruralne animatore i početak uređenja središnjeg ureda koji će biti smješten u prostorima stare škole u Ladimirevcima.

Uloga LAG-a Karašica kao suradnika na projektu je podržati polaznike u praktičnom radu s informacijama i suradnjom na razvoju projekata na području LAG-a i poslovnom sektoru. Također, uloga suradnika je podržavanje rada HERAnet mreže i povezivanje polaznika sa potencijalnim korisnicima usluga koje će nuditi HERAnet mreža.