USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT „UČIM, RADIM, POMAŽEM SLAVONJI!“

19. 1. 2021.

Današnjim danom, 19. siječnja 2021. godine priveden je kraju projekt „Učim, radim, pomažem Slavoniji!“ čiji je nositelj LAG Karašica, financiran u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Valpovo.

Ugovorena vrijednost projekta je iznosila 8.062.398,09 kuna, a njegova svrha je u potpunosti ispunjena jer su ublažene posljedice nezaposlenosti i doprinijelo se smanjenu rizika od siromaštva zapošljavanjem 50 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja koje su kao žene za pomoć u kući na projektu radile 24 mjeseca. 29 žena je steklo i nova znanja jer je osposobljeno za gerontodomaćicu čime im je povećana konkurentnost na tržištu rada.

Povećana je i socijalna uključenost i razina kvalitete života za ukupno 316 krajnjih korisnika, osoba starije životne dobi i osoba u potrebi, koje su žene tijekom dvije godine svakodnevno obilazile te pružale usluge poput dostave namirnica i lijekova, pripreme toplih obroka, održavanje stambenog prostora i okućnice, vodile brigu o osobnoj higijeni korisnika te su sudjelovale u društvenoj integraciji korisnika u život lokalne zajednice. Podijeljeno je ukupno dvije tisuće paketa kućanskih i higijenskih potrepština, koji su mnogo značili krajnjim korisnicima smanjenjem njihovih osobnih izdvajanja za takvu vrstu proizvoda neophodnih za kvalitetan svakodnevni život.

LAG Karašica zahvaljuje svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, posebno se nadamo da smo ispunili osobna očekivanja žena koje kao pripadnica ciljane skupine koje su radile na projektu kao i krajnjih korisnika u što ne sumnjamo zbog mnogobrojnih povratnih reakcija koje svakodnevno primamo putem telefona i osobnim kontaktom, a sve u nadi skorog nastavka na zadovoljstvo svih.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost LAG-a Karašica.