VELIKI PROJEKT ZAHTJEVA I STRUČNO VODSTVO

25. 4. 2019.

Započinjemo sa predstavljanjem “lagovaca” koji zdušno rade na vođenju projekata. Prvi na redu je projekt iz programa “Zaželi” naziva “Učim, radim, pomažem Slavoniji!” financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, čija je vrijednost veća od 8 mil. kuna, te zahtijeva veliki angažman stručnih osoba koje vode i koordiniraju projektne aktivnosti.

Ivan Vrbanić, inače voditelj LAG-a Karašica, na projektu ima ulogu voditelja projekta. Dugogodišnje iskustvo u LAG-u i iskustvo sudjelovanja na različitim projektima financiranim iz EU fondova, uvelike mu je pomoglo da može kvalitetno koordinirati projektnim timom i aktivnostima projekta koje ponekad, uz redovan posao u LAG-u, oduzimaju dosta vremena. Kako cijeli posao ne može “pasti na leđa” samo jedne osobe tu je i asistentica na projektu, inače u LAG-u savjetnica za ruralni razvoj i EU projekte Ivana Bagarić. Ivana također ima veliko iskustvo u EU i drugim projektima pa i u projektu Zaželi “pliva” bez problema savladavajući sve izazove koje nosi ovako zahtjevan projekt. Da bi financije projekta bile uredne i zakonite brigu vodi Višnja Dorić na poziciji financijskog menadžera. Nju najviše “vole” žene korisnice projekta koje su zaposlene kao pomoć u kući krajnjim korisnicima, početkom mjeseca kada je na redu isplata plaća.
Koordinaciju i kontrolu nad pedeset zaposlenih žena na projektu kao i 250 krajnjih korisnika preuzelo je dvoje ljudi koji su se, zapošljavanjem na projektu, po prvi puta susreli sa EU projektom, ali se odlično snašli od samoga početka. To su Matko Petrović i Marina Jelić, koji su postali pravi “mali tim projekta” koji svakodnevno rješava, ponekad nemoguće, situacije na terenu koji je prostorno velik i često vrlo zahtjevan. No, nema situacije koju oni ne mogu riješiti na zadovoljstvo svih sudionika u projektu.

Ukratko smo predstavili dio velikog tima LAG-a Karašica koji, uz predsjednika, dopredsjednike i članove Upravnog odbor čine okosnicu ruralnog i svekolikog razvoja područja LAG-a Karašica.
Uskoro nastavljamo sa timovima ostalih projekata.

Hvala što pratite naš rad!