ODOBRENA IZMIJENA LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE

07. 3. 2019.

Agencija z plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dana 5. ožujka 2019. godine, svojom Odlukom o odobrenju promjena, potvrdila je Odluku Skupštine LAG-a Karašica iz prosinca 2018. godine kojom je izmijenjena Lokalna razvojna strategija LAG-a Karašica 2014.-2020.

Izmjenama LRS LAG Karašica modificirani su prioriteti i mjere/tipovi operacija koje će se provoditi putem LRS tako da su usklađeni sa potrebama LAG područja, interesom potencijalnih prijavitelja na LAG natječaje i kapacitetima same provedbe natječaja.

Temeljem tako Izmijenjene LRS LAG Karašica objavila je drugi LAG natječaj za provedbu mjere/tipa operacije 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu čija je vrijednost 3.950.000,00 HRK.

Nakon odobrenja ove izmjene LAG Karašica planira u slijedećim mjesecima raspitati i treći LAG natječaj za provedbu mjere/tipa operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava o čemu ćemo javnost na vrijeme obavijestiti.

Osim promjena prioriteta i mjera/tipova operacija značajno su izmijenjeni i kriteriji odabira projekata kako bi provedba LAG natječaja bila transparentnija i brža, a sve na korist korisnika koji će ostvariti potporu i tako unaprijediti svoje poslovanje i pridonijeti razvoju LAG područja.

Tekst izmijenjene LRS sa prilozima možete preuzeti ovdje.